Profile Photo

Skype for Business tuli – mitä tulee seuraavaksi ?

Kirjoittelin pari kuukautta sitten Lync:in uudesta versiosta nimeltään Skype for Business.

Huhtikuun Office-päivityksen jälkeen Skype for Business tulee hetkeksi tarjolle

Huhtikuun Office-päivityksen jälkeen Skype for Business tulee hetkeksi tarjolle

Tuolloin ei ollut vielä tarkkaan tiedossa, miten ja ennen kaikkea milloin asiakassovellus sekä palvelin ja Lync Online päivittyvät. Nyt se tiedetään: asiakassovellus tuli Officen viime viikolla julkistetun päivityksen osana. Vähän aiemmin tuli saataville ko. asiakassovelluksen esiversio eli käytännössä vain Officen Lync-komponentin päivittävät kaksi päivitystiedostoa.

Loppujen lopuksi molemmat asiakassovellukset käyttävät samoja binääreitä ja käyttöliitymän valinta (Lync vai Skype for Business) tehdään yhden rekisteriasetuksen perusteella.

Ellei ylläpito huomannut asiasta mistään lukea, saattoi käydä oheisen kuvan mukaisesti ts. käyttäjälle annettiin ”tikkari”, jonka suojapaperissa maininta, että seuraavalla uudelleen käynnistyksellä makea karkki otetaan pois. Jos käyttäjä napsauttaa Restart Later, pääsee hän käyttämään uutta käyttöliittymää, joka tosin onneksi on hyvin helppokäyttöinen etenkin jos on pidempään Lync:iä tai kuluttaja-Skype:ä käyttänyt. Esiversio ei asentunut pilvipalvelusta ladattuun Office-versioon ja niinpä olen tuotannossa vasta viikon päivät uutta versiota käyttänyt. Tänä aikana olen havainnut mm. uudet hymiöt, mutta muuten muutokset ovat melko pieniä. Viime perjantaina järjestämässämme IoT-seminaarissa olin puheenjohtajana ja jaoin tapahtuman Skype for Business -sovelluksella kollegoilleni. Kaikki sujui saumattomasti työpöydän jaolla.  Lue koko artikkeli »

Profile Photo

Power BI (for Excel)

Profile Photo

Amazon Web Services -koulutukset Sovelton tarjontaan

Kuukauden vinkki

Remote Desktop Connection Manager päivittyi vihdoin!!!

24.11.2014

Yksi viime vuosina itseäni tietotekniikassa lähes päivittäin kiusannut asia on ollut Remote Desktop Connection Manager ja sen vanha 2.2 -versio, joka ei ole toiminut optimaalisesti Windows 8.1 -alustalla. Suurin ongelma on ollut, ettei kyseisellä sovelluksella ole voinut ottaa yhtaikaisesti Remote Desktop -yhteyttä kuin enintään 7-8 koneeseen. Lue koko artikkeli…

Kiltamestarit

 • Profile Photo
  ahti.haukilehto.
 • Profile Photo
  Heikki Bergius.
 • Profile Photo
  Heikki Raatikainen.
 • Profile Photo
  Mika Seitsonen.
 • Profile Photo
  Mauri Meronen.
 • Profile Photo
  Nestori Syynimaa.
 • Profile Photo
  Pertti Pellonpoika.
 • Profile Photo
  Panu Korpela.
 • Profile Photo
  Sakari Kouti.
 • Profile Photo
  Sami M. Leppänen. Henkilöstön- ja organisaation osaamisen kehittäjä. Learning 2.0 evankelista. Sovelto Channel konseptin ja palvelun palvelupäällikkö.
 • Profile Photo
  Toni Ylärinne.

Uudet jäsenet