Profile Photo

Power BI (for Excel)

Microsoftin Power BI on laajasti ymmärrettynä yhteisnimitys Power-tuotteille: Power Pivot, Power Query, Power View, Power Map ja tuleva Power BI (preview). Varsinainen Power BI -tuote on tällä hetkellä nimeltään Power BI for Office 365. Tuotteen nimestä tulee tippumaan tuo ”Office 365″ -osuus pois ja nimeksi tulee pelkkä Power BI (tai Power BI Pro).

Excelin Power Add-init

Power Pivot for Excel

Tämä tuote on monelle tuttu. Power Pivotilla rakennetaan tietomalli Excelin kylkeen, jonka dataa analysoidaan Excelin Pivot-taulukkonäkymässä. Tietomalliin dataa voidaan hakea hyvin monen tyyppisistä lähteistä: tietokannoista, analyysipalvelimesta, Excelistä, tekstitiedostoista jne. Syntynyt malli muistuttaa relaatiotietokannan mallia, joka on hyvin havainnollinen. Ajatuksena on siis se, että käyttäjä itse rakentaa nopeasti mallin ilman IT-yksikön apua. Mallia voi hyvin monipuolisesti muokata: piilottaa kenttiä, luoda hierarkioita, tehdä laskentoja DAX-kielellä jne. Lopputuloksena malli tietoineen tallentuu Excel-tiedoston sisälle. Tämän Excel tiedoston voi julkaista esim. Sharepointissa muillekin näkyviin.

Power View for Excel

Power View on puolestaan helppokäyttöinen raportointityökalu, jossa on käytettävissä mm. edellä luotu Power Pivot -tietomalli. Power Pivot -raporttityyppejä ovat mm. Tile, Card, Map ja Dynamic Scatter -tyyppiset raportit, joita ei esim. Excel graafien puolelta löydy. Esimerkkinä alla Tile-raportti

Power View

Power Query for Excel

Power Query on Excel add-in, jolla on helppo löytää, muokata ja tuoda data Exceliin/tietomalliin (Power Pivot). Power Queryn kyselyt koostuvat vaiheista (step), jotka suoritetaan peräkkäin ja joita voi editoida, eikä se edellytä ohjelmointitaitoja. Power Queryllä voi tehdä esim. Online-kyselyitä sekä organisaation sisäisiin tietovarastoihin kohdistuvia kyselyitä, sekä yhdistellä näitä keskenään.

Power Map for Excel

Power Map for Excel on työkalu, jolla voi tehdä animoituja maantieteellisiä datan visualisointeja. Esim. vaikka lentoreitti Suomen yllä (Bing kartta), jossa paikkakuntien kohdalla näytetään vaikkapa myyntilukuja, jotka muuttuvat ajan kuluessa. Alla Microsoftin esimerkki energialähteistä USA:ssa

PowerMap

Power BI (for Office 365)

Uusi Power BI (joka tämän blogin kirjoitushetkellä on Preview-vaiheessa) on pilvipalvelu (myös ilmaisversio tarjolla), jonne ladataan ja jaetaan muille raporttisivuja. Palvelua voi käyttää itsenäisesti tai osana Office 365 tilausta. Raporttisivut (Dashboardit) puolestaan tehdään uudella Power BI Designerilla, jossa on paljon yllä mainittujen tuotteiden ominaisuuksia: sillä voi hakea dataa hyvin monista lähteistä sekä raportoida minipuolisilla tavoilla sekä jakaa raportit muille näkyviin, Alla esimerkki raporttisivusta.

PowerBIDashboard

Lisäksi raportteja voi lukea esim. IOS Appsilla.

Profile Photo

Amazon Web Services -koulutukset Sovelton tarjontaan

Profile Photo

Front End Web Developerin työkalupakki

Kuukauden vinkki

Remote Desktop Connection Manager päivittyi vihdoin!!!

24.11.2014

Yksi viime vuosina itseäni tietotekniikassa lähes päivittäin kiusannut asia on ollut Remote Desktop Connection Manager ja sen vanha 2.2 -versio, joka ei ole toiminut optimaalisesti Windows 8.1 -alustalla. Suurin ongelma on ollut, ettei kyseisellä sovelluksella ole voinut ottaa yhtaikaisesti Remote Desktop -yhteyttä kuin enintään 7-8 koneeseen. Lue koko artikkeli…

Kiltamestarit

 • Profile Photo
  ahti.haukilehto.
 • Profile Photo
  Heikki Bergius.
 • Profile Photo
  Heikki Raatikainen.
 • Profile Photo
  Mika Seitsonen.
 • Profile Photo
  Mauri Meronen.
 • Profile Photo
  Nestori Syynimaa.
 • Profile Photo
  Pertti Pellonpoika.
 • Profile Photo
  Panu Korpela.
 • Profile Photo
  Sakari Kouti.
 • Profile Photo
  Sami M. Leppänen. Henkilöstön- ja organisaation osaamisen kehittäjä. Learning 2.0 evankelista. Sovelto Channel konseptin ja palvelun palvelupäällikkö.
 • Profile Photo
  Toni Ylärinne.

Uudet jäsenet