Esittely

Core keskittyy infran ja sovelluskehityksen ammattilaisen asioihin. Ei mitään Exceliä tai Photoshoppia, vaan esim. identiteetin federointia ja hajautettujen sovellusten arkkitehtuuria.

Core on meidän ammattilaisten yhteisö. Täällä voimme vaihtaa kuulumisia, jakaa ajankohtaisia vinkkejä ja ratkoa ongelmia yhdessä. Kiltamestarit ovat Sovelton omia asiantuntijoita, jotka kouluttavat ja konsultoivat näitä aiheita päivittäin.

Rekisteröitymättä voit lukea sisältöä. Keskusteluun osallistuminen ja vinkkien (Vinkistön) lukeminen edellyttää rekisteröitymistä.

Kiltamestarimme

Ahti Haukilehto
Senior-konsultti

Ahti Haukilehto on Suomen tunnetuin ja arvostetuin Microsoft sovelluskehityksen ja -arkkitehtuurien asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus IT-alan koulutus-, konsultointi- ja muista asiantuntijatehtävistä. Hän on kirjoittanut mm. Visual C# Trainer Kit -kirjan ja ollut yksi kirjoittajista myös muissa IT-alan kirjoissa. Ahtin poikkeuksellisen laaja-alaista näkemyksellisyyttä ja syvällistä osaamista osoittaa myös Microsoftin hänelle myöntämä MS Regional Director, Finland -status. Ahti sai tämän statuksen vuonna 1995 ja se on yhä hänen hallussaan. DI, MCPD: EAD, MCSD (.NET), MCBMSS, MCT, senior-konsultti. Microsoft Regional Director Finland. .NET-arkkitehtuurin asiantuntija.
Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.

Heikki Raatikainen
Senior-konsultti

Heikin pitämien kurssien aihevalikoima on ollut vähintäänkin laaja. Pääsääntöisesti kurssit ovat olleet ohjelmointikursseja, mutta esimerkiksi tietokantojen suunnittelu-, hallinta- ja ohjelmointikurssit kuuluvat valikoimaan. Heikki on paljon mukana asiakasprojekteissa koodaamassa josta saatu oppi antaa hyvää kokemusta kurssien pitämiseen.
FM, MCPD, MCTS, MCT, CSM, SCJP, senior-konsultti. C#, C/C++ -kielten, .NET Frameworkin, Visual Studion, tietokantaohjelmoinnin ja yleisen sovelluskehityksen asiantuntija.

Pertti Pellonpoika
Senior-konsultti

Pertti on kouluttanut ja konsultoinut palvelinten ja työasemien ylläpitoa sekä näihin liittyvien toimien ja prosessien tehostamista ja automatisointia jo 20 vuotta. Painopisteenä Pertillä on Windows palvelimet ja niiden virtualisointi sekä Windows työasemien tehokkaan käyttöönoton ja ylläpidon menetelmät mukaan lukien aihealueen prosessit ja projektit.
FM, MCT, VMware Certified Instructor (VCI), VMware Certified Professional (VCP) 3,4,5, VSP, MCITP, MCTS System Center Configuration Manager jne., ITIL v3 Foundation, Prince2 cert, Senior-konsultti. Osaamisalueita mm. SMS/ SCCM, VMware Infrastructure/vCenter/vSphere/ESX.
Kaikki IT-ongelmat on ratkaistavissa! Lähes kaikki IT-työ on automatisoitavissa!

Mika Seitsonen
Senior-konsultti, Competence Lead – Teknologia-asiantuntijat

Mika on kouluttanut ja konsultoinut Microsoft-teknologioita meillä ja maailmalla jo lähes kaksikymmentä vuotta ja on varmasti yksi tunnetuimpia suomalaisia asiantuntijoita Windows-tuoteperheeseen liittyvien tekniikoiden käyttöönotossa ja hyödyntämisessä. 2000-luvun alussa Mika ja kollegansa Sakari Kouti kirjoittivat yhden maailmanlaajuisesti eniten myyneistä suomalaisten kirjailijoiden tietotekniikkakirjoista Inside Active Directory. Viime vuodet Mika on keskittynyt Microsoftin tietoturvateknologioiden (Microsoft PKI, Forefront TMG ja UAG) sekä yhdistetyn viestinnän (OCS/Lync Server) -ratkaisuiden koulutukseen ja konsultointiin. Ensimmäisistä versioistaan Mikan palettiin ovat kuuluneet myös Remote Desktop Services sekä IIS. Mikan uusimpana osaamisalueena on identiteetin federointi Active Directory Federation Service (AD FS) -tekniikan avulla sekä Microsoft Azure. Mika oli perustamassa ITpro.fi -yhteisöä v. 2006 ja hän on myös Sovelton perustajia.
DI, M.Sc, Microsoft MCSE: Communications, MCSA: Windows Server 2008, Office 365, MCITP: Enterprise Administrator, Lync Server 2010, MCTS, MCT, senior-konsultti. Osaamisalueita mm. Windows-palvelinkäyttöjärjestelmät (ml. Windows Server 2012/R2), Active Directory, Lync Server, Microsoft-verkkojen tietoturva (erityisesti PKI, ISA Server sekä Forefront TMG ja UAG), Office 365 ja Microsoft Azure.
Älä lennä suojelusenkeliäsi kovempaa!

Toni Ylärinne
Senior-konsultti

Toni toimii FC Soveltolla senior-konsulttina. Hänellä on yli kymmenen vuoden kouluttaja- ja konsultointikokemus. Tonin erityisaloina ovat XML-tekniikat, integraatioarkkitehtuurit, BizTalk Server-, .NET- ja SharePoint-sovelluskehitys.
MCPD: SharePoint 2010, MCPD: Web Developer, MCTS: BizTalk Server, Certified Scrum Master, MCT, senior-konsultti. XML-tekniikoiden, Microsoft Biztalk Server- , .NET- ja SharePoint-sovelluskehityksen asiantuntija.