Remote Desktop Connection Manager päivittyi vihdoin!!!

24.11.2014, 07:57 in Infra, Kuukauden vinkki, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 by Mika Seitsonen

Yksi viime vuosina itseäni tietotekniikassa lähes päivittäin kiusannut asia on ollut Remote Desktop Connection Manager ja sen vanha 2.2 -versio, joka ei ole toiminut optimaalisesti Windows 8.1 -alustalla. Suurin ongelma on ollut, ettei kyseisellä sovelluksella ole voinut ottaa yhtaikaisesti Remote Desktop -yhteyttä kuin enintään 7-8 koneeseen. Tämän jälkeen uusissa yhteyksissä on hetken jälkeen tullut virhe 3334. Itsekin näin jo aikaa sitten jossain Microsoftin esityksessä, että heillä oli sisäisesti käytössä tuoreempi versio. Viime viikolla versio 2.7 tuli vihdoin julkisesti ladattavaksi.

64-bittisessä käyttöjärjestelmässä sovellus asentuu kansioon C:\Program Files (x86)\Microsoft\Remote Desktop Connection Manager, jonka alikansiosta Resources löytyy help.htm, jossa lyhyest kuvaukset eri toiminnoista mm. sovelluksen versiohistoria! Itse en ainakaan vielä onnistunut ottamaan paikallisen koneen Hyper-V -virtuaalikoneisiin yhteyksiä, mutta kyseisessä tiedostossa viitataan SCVMM:iin, joten pitänee kokeilla sillä.

Sovelluksessa on paljon uusiakin toimintoja ja kuten yleensä, niin tälläkin kertaa ”kolikolla” on myös toinen puoli: omassa kannettavassani oleva korkea resoluutio hyödynnetään nyt myös RDCMan-yhteyksissä:

RDCMan tukee työaseman korkeaa resoluutiota.

RDCMan tukee työaseman korkeaa resoluutiota.

Tuleepa lähinäkö testattua 🙂