Kolme syytä inhota Exceliä?

13.4.2017 in Taulukkolaskenta, Työelämätaidot by Antti Kivivalli

Inhoatko Exceliä? Ei se mitään, et ole ainoa. Excel on yhtä aikaa sekä yksi käytetyimmistä ohjelmista ja yksi niistä, joista on tullut lähes kirosanoja.

Ohjelmiston inhoaminen ei varsinaisesti loukkaa ketään, mutta kun kyse on todellakin yleisesti käytetystä työvälineestä, voi sen inhoaminen olla melkoinen rasite ainakin itselle.

Voisiko asialle tehdä jotain? Read the rest of this entry →

Tallentaisinko etäpalaverin?

7.4.2017 in Viestintävälineet, Yleinen by Antti Kivivalli

On meillä sitten välineenä Skype for Business, Adobe Connect, Go To Meeting tai joku muu, niin käytettävissä on myös tallennustoiminto. Mitä tallentamisessa pitää huomioida ja mitä oikeastaan kannattaa ajatella asiasta ennen kuin aloittaa tallentamisen?

Read the rest of this entry →

Ikoneita PowerPoint -esityksiin.. helposti!

8.3.2017 in Esitykset ja esittäminen, Esitysgrafiikka ja visualisointi by Anna Perttilä

Oletko kaivannut ikoneita esityksiisi, nyt niitä on tarjolla!
Office 365-päivityksen mukana Wordiin, Exceliin ja PowerPointiin on tullut tarjolle ikoneita eli kuvakkeita.

Read the rest of this entry →

LinkedIn asiantuntijan työkaluna

15.2.2017 in Työelämätaidot, Viestintä ja mainonta by Petteri Kallio

LinkedIn on oikein käytettynä vahva asiantuntijan vaikuttamiskanava. Mitä hyötyä LinkedInistä on, millainen profiilisi pitäisi olla ja miten osaamista voi kehittää? Read the rest of this entry →

Tallenna helpommin SharePoint-kirjastoon

7.2.2017 in Tiedonhallinta by Petteri Sjöholm

SharePoint-kirjastoihin tallentamista suoraan ulkoisesta sovelluksesta pidetään usein hankalana. Moni tallentaakin tiedoston ensin omalle koneelle ja lataa sen jälkeen tiedoston omalta koneelta SharePointiin. Office-sovellukset muistavat automaattisesti aiemmin käytetyt SharePoint-sijainnit, joten niistä tallentaminen on varsinkin ensimmäisen kerran jälkeen helppoa. Mutta miten tehdä SharePointiin tallentamisesta helppoa kaikissa sovelluksissa? No se onnistuu lisäämällä kirjastoon viittaava linkki Windowsin resurssienhallintaan. Read the rest of this entry →